Method

1) Whip Tiramisu Cheese & sugar on low speed 30 secs, then high speed for 5 mins until light & fluffy.
2) Add cold Non Dairy Cream & continue creaming at low speed for 30 secs and 5 mins on high speed.
3) Add 2 chilled Whole Egg (A size) & cream well 3 mins on medium speed. Finally turn on low speed 1 min.
4) Pour batter into 6 inch round cake mould lined with grease proof paper.
5) Steam bake at 160°C for 70 mins. After bake, cool, chill, served with Sauces & Fresh Fruits.

做法

1) 用搅拌机, 先以慢速将Tiramisu Cheese和幼糖打发30秒, 然後再 换高速打发5分钟, 至松软。
2) 加入植物性鲜奶油(冷), 继续以 慢速搅拌30秒, 然後再换高速打 发5分钟, 直到完全混合。
3) 加入两粒A级鸡蛋(冷), 再以中速 搅拌3分钟, 最後慢速1分钟, 形 成蛋糕糊。
4) 把整个6寸的蛋糕圆模鋪上油紙
5) 预热烤箱, *水浴法, 160°C, 约70 分钟。冷却以后, 放入冰箱。
6) 约两小时后, 从冰箱取出。建议 配上焦糖或草莓酱和水果装饰, 完成即可享用。

Cara

1) Putar Tiramisu Cheese & gula dengan kelajuan rendah 30 saat, kemudian kelajuan tinggi 5 minit sehingga kembang.
2) Tambahkan Krim Bukan Tenusu sejuk dan terus putar dengan kelajuan rendah 30 saat dan tinggi 5 minit sehingga adunan menjadi krim.
3) Masukkan 2 biji Telur sejuk (saiz A) dan krimkan dengan kelajuan sederhana 3 minit. Akhir sekali pukul dengan kelajuan rendah 1 minit.
4) Tuangkan adunan ke dalam loyang bulat 6 inci yang beralas kertas minyak. 5) Stim bakar pada suhu 160°C, 70 minit. Selepas siap bakar, sejukkan seketika, kemudian simpan di dalam peti sejuk, hidangkan dengan Sos atau Buah-buahan segar.